Home Klinik & Personale Behandlinger & Priser Tidsbestilling Akut Beliggenhed & Transport Generel information
 

 

Patientvejledninger

Vedr: Porcelænsindlæg eller stor plastfyldning i kindtand.
Porcelæn og plast er begge tandfarvede og bevirker oftest, at tanden ser helt ny og sund ud. Porcelæn kan fremstilles mere nøjagtigt og præcist end plast så spalten mellem tand og fyldningsmateriale bliver minimal, og er derfor dyrere.

Plast er porøs i overfladen og kan derfor med tiden misfarves, blive slidt i overfladen samt krakelere i kanterne. Porcelæns indlæg beholder deres udseende og har væsentlig større brudstyrke end plast. Hårdheden af porcelæn er så stor, at det efterfølgende kan være nødvendigt at tjekke og tilpasse sammenbiddet, da de naturlige tænder bliver mere slidte end porcelænet.

Plast og porcelæn har hver deres indikationsområde. Generelt må det siges, at jo større defekten og belastningen er desto mere tæller for at anbefale porcelæn. Både plast og porcelæn kan give nogle symptomer i begyndelsen, som regel kulde- og trykfølsomhed. Oftest varer det kun få dage, undertiden længere.

Hvis symptomerne ikke forsvinder af sig selv, kan det være nødvendigt at smøre fluorholdig lak på samt tjekke og eventuel aflaste sammenbiddet. Årsagen til symptomerne kendes ikke præcist. Man mener, det skyldes de spændinger, der fremkommer mellem den anvendte plastcement og tanden i forbindelse med hærdningen.


Printervenlig version.


 


.  
     
  Tandlægerne v/ Nørreport  
  v/Søren Lund-Jensen og
Mette Hoppensach Sommer
 
  Nørre Voldgade 27, 1.
1358 København K
 
  33 15 35 30
klinik@tandlaege.nu
 
     
Den hurtigste vej til klinik-
ken finder du her.
 
Sådan får du tilskud til dine behandlinger.  
Få din næste indkaldelse til behandling pr. e-mail.  
Få mere information gennem vore links.  
 

 

 
     
Tandlægerne v/ Nørreport - Nørre Voldgade 27, 1. - 1358 København K - 33 15 35 30 - klinik@tandlaege.nu