Home Klinik & Personale Behandlinger & Priser Tidsbestilling Akut Beliggenhed & Transport Generel information
 

 

Patientvejledninger

Vedr: Operation i munden.

Såret bør lades i ro. Undgå at berøre det med fingrene. Undgå at ”pille” i såret med tungen eller suge i det. Tandbørstning skal foretages med stor forsigtighed i det opererede område de første dage.

Kosten skal de første dage være flydende og ikke for varm. Vent med at spise til bedøvelsen er forsvundet efter ca 2 timer. Tygning bør de følgende dage foregå i den ikke-opererede side. Mundskylning bør foretages efter måltiderne den 1. uge. Der anvendes enten 0,1% klorhexidin eller lunkent saltvand (1 teskefuld kogsalt til et glas vand). 2% brintoverilte kan også anvendes, dog helst ikke de første dage. Brintoverilte er specielt egnet, hvis der er tendens til dårlig ånde.

Smerte forekommer ofte de første dage. 1-2 smertestillende tabletter er ofte tilstrækkelig. For at forebygge smerte anbefales det at tage en smertestillende tablet inden bedøvelsen er helt forsvundet, desuden vil en tablet før sengetid ofte være nyttig . De smertestillende tabletter kan være af typen codimagnyl. Hvis de giver maveproblemer kan der i stedet anvendes panodil-typen (begge findes i håndkøb).

Hævelse opstår hyppigt efter operationer og kan holde sig 2-3 dage. Hævelse er ubehagelig, men skyldes oftest ikke betændelse. En ispose kan mindske udbredelsen. Forskellig receptpligtig medicin kan forebygge eller mindske hævelsen.


Efterblødning ses ofte det første døgn, ofte i forbindelse med at bedøvelsen aftager. Let siveblødning mindskes ved at tygge sammen et kvarters tid på et kompres af strerilt gaze eller kleenex. Kontakt klinikken ved kraftig fortsat blødning. Hyppig mundskylning kan øge tendensen til fortsat blødning.

Aftale om uopsættelig nød- eller efterbehandling kan træffes ved telefonisk henvendelse til tandlæge Søren Lund-Jensen privat på telefon 45810426. 


.  
     
  Tandlægerne v/ Nørreport  
  v/Søren Lund-Jensen  
  Nørre Voldgade 27, 1.
1358 København K
 
  33 15 35 30
klinik@soerentand.dk
 
     
Den hurtigste vej til klinik-
ken finder du her.
 
Sådan får du tilskud til dine behandlinger.  
Få din næste indkaldelse til behandling pr. e-mail.  
Få mere information gennem vore links.  
 

 

 
     
Tandlægerne v/ Nørreport - Nørre Voldgade 27, 1. - 1358 København K - 33 15 35 30 - klinik@soerentand.dk